woensdag 24 september 2014

Niet zo gezonde, maar wel erg lekkere, ham-prei-taart

Deze hartige taart is een kruising tussen een quiche en een hartige cheese cake. Het is een echte caloriebom, maar wel erg lekker. Als avondmaaltijd is deze taart voor 4 personen. Als lunch is dit een taart voor 8 personen.

Ingrediƫnten:
8 plakjes bladerdeeg
4 eieren
2 kuipjes kruiden roomkaas
1 prei
200 gram hamreepjes
peper en zout

Bereiding:
- Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
- Verwarm de oven voor op 175 - 200 graden.
- Snij de prei in halve schijfjes.
- Was de prei en laat ze daarna goed uitlekken.
- Bak de hamreepjes in een koekenpan.
- Bak de preireepjes mee.
- Laat de ham en prei nog even uitlekken.
- Kluts de eieren met een garde in een kom.
- Voeg de roomkaas aan de eieren toe en kluts nog even.
- Bekleed een springvorm met de plakjes bladerdeeg.
- Voeg de ham en prei bij de eieren en de roomkaas.
- Schep de vulling in de taartvorm.
- Bak de taart in 30 tot 45 minuten in het midden van de oven. De taart is gaar als de ei gestold is en het bladerdeeg goudbruin.

Variatie:
Je kan de roomkaas ook vervangen door room en geraspte kaas. In plaats van ham en prei, kan je bijvoorbeeld ook kiezen voor paprika, champignons, ui en spek.

2 opmerkingen: